Loints of Holland

~De schoenen van Loints of Holland zijn mooi door hun eenvoud ~

7 januari 2012 AMSTERDAM: Loints of Holland, opgericht in 1918 en sindsdien uitgegroeid tot een duurzaam, stijlvol en herkenbaar schoenenmerk. Onder het motto “less is more” produceert Loints of Holland schoenen die mooi zijn door hun eenvoud. De schoenen van Loints zijn comfortabel en milieuvriendelijk. De spil van het bedrijf is het principe van eenvoudige, maar bijzondere ontwerpen in combinatie met een geweldige pasvorm. Van 21 t/m 24 januari staat het merk samen met 28 andere Nederlandse merken op de beursvloer van Who’s Next Prêt-à-Porter Paris. Loints of Holland werkt samen met Green Orange, een collectief ter promotie van de Nederlandse mode. Loints of Holland heeft een duidelijke missie, een prachtige nieuwe collectie en is klaar voor Parijs!

De heer C. Klijsen heeft in 1918 het begin gezet van het nu gevestigde merk Loints of Holland. In de jaren ’90 heeft alweer de 4e generatie het roer overgenomen en is het begin gemaakt van de succesvolle export naar diverse landen. De ontwikkeling van unieke maakwijze is specialiteit van het bedrijf. Apart design en een goede pasvorm staan daarbij voorop. Voor het leer worden Noord-Europese huiden gebruikt, dit leer is stevig en van hoge kwaliteit. De schoenen worden in de eigen fabriek van Loints geproduceerd. Duurzaamheid is belangrijk voor het merk in de meeste schoenenmodellen wordt bijvoorbeeld geen voering gebruikt, dit scheelt leer, lijm en arbeid.

Tijdens de beurs presenteert het bedrijf de herfst/ winter 2012 – 2013 collectie. Dit zijn comfortabele schoenen met een apart design gemaakt van de beste Europese materialen. Het is niet de eerste keer dat het merk naar Parijs gaat, vorig jaar hebben ze deelgenomen aan de beurs en dit is ze zeer goed bevallen. Loints of Holland doet het al erg goed in Parijs maar wil toch de afzetmarkt vergroten. “We willen onze naam en schoenen zichtbaar maken en houden.”

In de toekomst wil het merk de export verder uitbreiden en nieuwe markten veroveren. Ook duurzaamheid en milieuvriendelijk produceren blijft een belangrijk punt voor Loints. “Wij produceren zo milieuvriendelijk in onze fabriek in Hongarije, onze toeleveranciers moeten dan ook aan strenge eisen voldoen!”

Eind januari staat Loints of Holland met het Green Orange collectief op Who’s Next Prêt-à-Porter Paris. Wil je meer informatie over Loints of Holland of wil je weten waar je deze stijlvolle, duurzame en comfortabele schoenen kunt vinden? Ga naar www.lointsofholland.com

2 Reacties op “Loints of Holland

  1. Ik draag al jaren uitsluitend Loints en wil niets anders. Maar net als andere Loints-dragers heb ik ooit een stel gehad waarvan ik later dacht: ik wou dat er toen 4 paar van had gekocht. Stel je toch voor dat die weer terug kwamen in de collectie……
    Wel eens overwogen om de Lointsdragers ieder jaar The Best Off te laten kiezen en die nog één keertje terug te laten komen?

Plaats een reactie