Barbara van der Zanden

~Vermenigvuldigen, het creëren van verbindingen, beelden gespiegeld, concept van het evenwicht~

30 december 2011, Amsterdam: Ontwerpster Barbara van der Zanden staat voor het eerst op de beursvloer in Parijs. Eind januari presenteert Barbara haar prachtige en stijlvolle ontwerpen. Geometrische figuren, symmetrie en strakke lijnen spelen een grote rol in haar collecties. Met een graad in de natuurkunde kan ze haar schat aan wetenschappelijke kennis combineren en afstemmen op haar steeds ontwikkelende vaardigheden, om een glimp te laten zien van hoe de kunst van de wetenschap altijd aanwezig is in haar mode.

Barbara van der Zanden is één van de 30 Nederlandse designers van het Green Orange Collectief die deelnemen aan werelds grootste modevakbeurs: Who’s Next Prêt-à-Porter Paris. In 2007 lanceerde de ontwerpster voor het eerst haar eigen lijn. Met een geheel eigen persoonlijkheid, want Barbara van der Zanden is herkenbaar, altijd en overal. Vermenigvuldigen, het creëren van verbindingen, beelden gespiegeld, concept van het evenwicht zijn de sleutelwoorden die het beste de ontwerpen van Barbara omschrijven.

In Parijs presenteert Barbara haar SS2012 en AW2012/13 collectie. De collecties bestaan uit stukken die worden gescheiden in ‘lone-standing’ onderdelen zoals een half overhemd, een halve rok of jurk. De individuele onderdelen kunnen worden ‘gemixed and matched’ door het combineren van verschillende kleuren of lengtes. De halve rokken en halve overhemden kan je los van elkaar kopen, hierdoor is elke combinatie mogelijk. De collectie van Barbara van der Zanden is vooral vrouwelijk en stijlvol in zijn eenvoud, maar ook comfortabel praktisch, en bestaat uit unieke kledingstukken die past bij elke vrouw met oog voor details en kwaliteit.

Barbara van der Zanden kijkt erg uit naar haar deelname aan Who’s Next Prêt-à-Porter Paris, ze hoopt natuurlijk op agenten en verkooppunten maar de ervaring is net zo belangrijk. Over de samenwerking met Green Orange is de ontwerpster erg positief. “Eerlijk, ik had Parijs nooit overwogen als Green Orange niet zo’n goede steun zou bieden.” De deelname is spannend maar tevens een belangrijke stap voor Barbara. “Het allerbelangrijkste voor mij nu is groeien, ik droom van een eigen winkel hopelijk kan ik dit volgend jaar verwezenlijken.”

Van 21 januari t/m 24 januari staat Barbara van der Zanden met het Green Orange collectief op Who’s Next Prêt-à-Porter Paris. Wil je meer informatie deze unieke ontwerpster en haar prachtige kledingstukken? Ga naar www.bvdz.eu

Plaats een reactie